Print
Sitemap
Hent selv byggetilbud fra de håndværkere du vælger!
Som noget nyt kan du nu selv vælge de håndværkere du vil indhente Gratis Byggetilbud fra. Søg på område og faggruppe og klik på "Tilbud" ud for den ønskede håndværker.

Ønsker du som fagmand synlighed på bygdanmark.dk eller medlemskab af organisationen?
Klik for at blive medlem af BYG DANMARK

Klik for søgning
Du er her: GARANTI » Ankenævn

 

Ankenævn 

 
Er virksomheden omfattet af et ankenævn, kan du klage til ankenævnet over det arbejde, du er utilfreds med. Får du medhold i klagen, skal virksomheden efterleve kendelsen, så du enten får dine penge retur eller får det mangelfulde arbejde udbedret inden for en rimelig tidsfrist.

Der er to ankenævn, som behandler klager. Bag Byggeriets Ankenævn står Forbrugerrådet, Parcelhusejernes Landsforening og Dansk Byggeri. Byggeriets Ankenævn sikrer, at du får en professionel, hurtig og fair behandling. Håndværkets Ankenævn behandler de sager, der omfatter medlemmer af DST.

Er virksomheden ikke medlem af en af de nævnte organisationer, så må du gå til domstolene, hvis du vil klage over arbejdet. Det vil ofte være en langt dyrere og mere tidskrævende proces end at indgive en klage til et af de to ankenævn. De to ankenævn fungerer med andre ord som et forbrugervenligt alternativ til en langvarig retssag.

En klage til et af de to ankenævn skal indgives på et særligt klageskema, som du finder på ankenævnenes hjemmeside. Samtidig skal du indbetale et gebyr på 300 kr. som dog tilbagebetales, hvis du får medhold, eller hvis sagen er uegnet til behandling.

- Besøg Byggeriets Ankenævn: www.byggerietsankenaevn.dk
- Besøg Håndværkets Ankenævn: www.hvanke.dk
- Læs mere hos Forbrugerstyrelsen: www.forbrug.dk/klage/guide/byggeklager